Virtual reality

Wil je de woningkopers hun nieuwe huis laten ervaren voordat de bouw is begonnen? Bij Innobrix is dat mogelijk door middel van de Loopmodus, maar ook door middel van Virtual Reality. Het is mogelijk om daadwerkelijk door het huis heen te lopen in de virtuele wereld.

Dé manier van woningpresentaties

Architecten, projectonwikkelaars, makelaars en veel meer zijn al jaren bezig met het zo goed mogelijk weergeven van een woning voor de koper. Eerst met 2D-tekeningen, vervolgens met mooie render afbeeldingen van het interieur en daarna kwam het bekijken van de woning op basis van 360 graden afbeeldingen. Nu is het ook gemolijk om letterlijk door de woning heen te lopen met de Oculus Quest. Aanbouw, of uitbouw toevoegen, meubels plaatsen en kijken maar!

De voordelen van Virtual reality

Draadloos zonder pc

Zowel Mobile VR als Oculus Quest zijn volledig draadloos en zonder PC te gebruiken. Snel en eenvoudig in gebruik!

Ruimtelijkheid

Geef je koper(s) een idee van de ruimtelijkheid van hun nieuwe woning en krijg een idee hoeveel licht je in je woning hebt.

Beleving

Virtual Reality geeft je dé beleving als het gaat om vroegtijdig een nieuwe woning bekijken. Loop, kijk, ervaar en geniet.

Dichtbij de werkelijkheid

Virtual Reality komt qua beleving het dichtstbij de werkelijkheid. Vergeet 2D tekeningen of 3D renders. VR is de toekomst!

Overal te gebruiken

Thuis, op kantoor, bij vrienden of familie… Jouw klant kan overal zijn toekomstige woning bekijken en laten zien.

Verkoop ondersteunend

Hebben de aspirant woningkopers nog geen keuze kunnen maken? Virtual Reality trekt ze gegarandeerd over de streep.

Oculus Quest & Mobile VR

Oculus Quest & Mobile VR Het is mogelijk om via twee ‘apparaten’ de woning in Virtual Reality te bekijken. In de Mobile VR bril – vaak een telefoon gebruikt in combinatie met een kartonnen houder – is het mogelijk om vanuit stilstand rond te kijken. Met de Oculus Quest is het mogelijk om echt rond te lopen in de fysieke wereld, waarbij je je ook verplaatst in re virtuele wereld. Zo krijg je een goede indruk hoe ruimtelijk een woning daadwerkelijk is.

Oculus Quest

Mobile VR

Oculus Quest

Alles-in-één VR, zonder het gebruik van een pc, Geen kabels, ofwel geen beperkingen. Oculus Quest is het eerste alles-in-éénsysteem voor virtual reality. Je kunt nu bijna overal een woning configureren. Het enige wat je nodig hebt, is een VR-headset en controllers. Je kunt alles zonder veel moeite instellen, of je nu thuis bent of op een voor jou nieuwe plek. Oculus Quest gebruikt je omgeving, zodat je zowel staand als zittend kunt spelen, in grote of kleine ruimtes. Daarbij is de Oculus voorzien van het Guardian-systeem. Het systeem is ontworpen om de randen van je beweegruimte te onthouden en ervoor te zorgen dat je objecten in de buurt ontwijkt terwijl je rondloopt.

Mobile VR

Met een mobiel vr bril wordt een virtual reality bril bedoeld die je gebruikt met je eigen mobile telefoon. Deze mobiele vr-brillen hebben dus geen eigen schermen of andere ingewikkelde virtual reality hardware in zich. Het mooie van mobiele vr-brillen is dat ze een heel stuk goedkoper zijn en makkelijk door iedereen te gebruiken zijn met behulp van mobiele telefoons. Het nadeel daarentegen is dat je enkel kunt rondkijken vanuit stilstand. Bij de Oculus is het daarentegen om rond te lopen in je woning en is de kwaliteit over het algemeen hoger dan dat van een smartphone.

Wil jij dit ervaren of gaan inzetten? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meer weten over Virtual Reality?

Gaston Smit
CTO

Klik hier om contact op te nemen over deze case. 

Wij maken op deze website gebruik van cookies. Een cookie is een eenvoudig klein bestandje dat met pagina’s van deze website [en/of Flash-applicaties] wordt meegestuurd en door uw browser op uw harde schrijf van uw computer wordt opgeslagen. De daarin opgeslagen informatie kan bij een volgend bezoek weer naar onze servers teruggestuurd worden.”